Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bamp
Категория: Технологии
Прочетен: 70703
Постинги: 30
Коментари: 8
Гласове: 3
Постинг
27.06.2010 10:38 - Франсез Муур ще бъде новият изпълнителен директор на IFPI
Автор: bamp Категория: Технологии   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
0



Само преди два месеца г-жа Муур посети България и награди министъра на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов за големия му принос за закрилата на интелектуалната собственост у нас

 

25.06.2010 г. - Франсез Муур ще бъде новият изпълнителен директор на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), обявиха от организацията. Тя ще наследи на поста Джон Кенеди и ще встъпи в длъжност от месец юли 2010 г. Само преди два месеца г-жа Муур посети България и награди министъра на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов за големия му принос в закрилата на интелектуалната собственост у нас. Освен това двамата подписаха Меморандум за сътрудничество относно противодействие на интелектуалното пиратство в България. По време на гостуването си в България тя обяви, че въпреки положените усилия страната ни все още е музикален пират номер едно в Европейския съюз.  

 

В момента г-жа Муур е изпълнителен вицепрезидент на IFPI и регионален директор за Европа. В това си качество тя оглавява Европейския офис на IFPI в Брюксел, представлява музикалната индустрия в Европейския съюз и координира стратегията на националите групи в 27-те страни членки, сред които и България, представена от Българската асоциация на музикалните продуценти.

 

От повече от 20 години тя се занимава с правителствени връзки и публична дейност и се присъединява към IFPI през 1994 г. През последните 15 г. тя работи с институциите и правителствата в ЕС, ръководейки основната търговска и правна дейност на звукозаписната индустрия в Европа.

 

Водещите музикални компании, членки на IFPI, изразиха своята подкрепа за нейното назначаване. Самият Джон Кенеди при обявяване на оттеглянето си бе посочил г-жа Муур като най-добрия вариант за негов евентуален наследник.

 

„Работя в музикалната индустрия вече повече от 15 години. Време, за което тя претърпя огромни промени, но никога не е била пасивна или безучастна”, каза Франсез Муур. „Виждах как бизнесът се променя и постоянно предлага нови идеи и модели за развитие. Ето защо, дори в този най-противоречив период, намирам за вдъхновяващо да работя за индустрията и с удоволствие приемам възможността да участвам в създаването на следващия етап от еволюцията й. Бих искала да благодаря на Джон Кенеди за отличната работа, която върши за международната звукозаписна индустрия в продължение на много години, и му пожелавам всичко най-добро в новите му стремежи”, бяха първите думи на г-жа Муур след обявяването на назначението й.

 

„Г-жа Муур е голям приятел на България и българската музикална индустрия, ето защо приветстваме новината за назначението й като изпълнителен директор на IFPI”, коментира Ина Килева, изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти. „Отчитайки нейната енергичност, страхотни идеи и отдаденост на каузата да защитава музиката, смятаме, че бе идеалният вариант за наследник на Джон Кенеди”, каза още г-жа Килева.


Тагове:   новият,   директор,   Муур,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930