Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bamp
Категория: Технологии
Прочетен: 70974
Постинги: 30
Коментари: 8
Гласове: 3
Постинг
02.06.2010 13:09 - Международната музикална индустрия приветства новия закон за антипиратската дейност във Великобритания и призовава другите държави да последват примера й
Автор: bamp Категория: Технологии   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.06.2010 13:09


София, 9 април 2010 –  Великобритания прие решителни мерки за спиране на дигиталното пиратство със Закона за дигиталната икономика - пример за подражание от правителствата в цял свят. С този акт на законодателна воля, Британското правителство за пореден път изразява своята подкрепа към креативните индустрии, вкл. в дигитална среда и стимулира тяхното конкурентно развитие. “Не случайно музикалната индустрия на Острова отбелязва ръст и запазва работни места в период на икономическа криза.”, коментира Ина Килева, изпълнителен директор на БАМП.
 
Като национална група на Международната федерация на звукозаписната индустрия - IFPI за България, БАМП изразява задоволството на всички членове на федерацията и на световната музикална индустрия от тази ярка проява на политическа воля за предприемане на конкретни мерки от страна на Интернет доставчиците, с цел ограничаване на пиратството в техните мрежи.

 “Приемането на Закона за дигиталната икономика във Великобритания е доказателство, че ако една държава има креативна индустрия от световна класа, то също така тя се нуждае от закони, които ефективно ще закрилят нейните права от парализиращия ефект на дигиталното пиратство”, каза Джон Кенеди, Председател на IFPI.

Новото законодателство във Великобритания е решителна стъпка към справянето със P2P и другите форми на нелегално разпространение на творческо съдържание по начин, който може безспорно да редуцира този проблем. И най-важно, този закон доказва, че Интернет доставчиците не са пасивен наблюдател на случващото се в техните мрежи и имат всички възможности да реагират срещу онлайн пиратството.

Великобритания хвърля ръкавицата към останалите правителства и демонстрира, че принципите на нарастващата отговорност (graduated response) в Интернет пространството не противоречат на Европейското и Международното право. Крайно време е правителствата да осъзнаят, че в дигиталната икономика творческите индустрии като музика, филми, книги и игри могат да доведат до растеж и нови работни места за много години напред, ако са подсигурени с модерна правозащитна система и подходяща правна среда, в която Интернет доставчиците да съдействат за спазването на Закона.

“Надяваме се, че тази инициатива на водеща европейска държава ще вдъхнови и Българското правителство за по-решителни законодателни мерки срещу масовото пиратство в Интернет. Очевидно е, че съдействието на Интернет доставчиците е задължително условие за успех. Призоваваме Съвета за защита на интелектуалната собственост към Министъра на културата да прояви повече мъжество и да оглави законодателна инициатива, която веднъж за винаги да затвори българското Интернет пространство за пиратски сайтове със стотици хиляди файлове незаконно творческо съдържание.”, изрази позиция Управителния съвет на БАМП.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930