Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bamp
Категория: Технологии
Прочетен: 70979
Постинги: 30
Коментари: 8
Гласове: 3
Постинг
27.06.2010 10:36 - Американското правителство ще преследва и чуждите пиратски сайтове
Автор: bamp Категория: Технологии   
Прочетен: 1006 Коментари: 1 Гласове:
0



Исторически Стратегически план за защита на интелектуалната собственост в САЩ и в световен мащаб обяви администрацията на президента Барак Обама. Една от основните цели на проекта, включващ всички федерални агенции, е борба с интелектуалното пиратство в интернет.

24.06.2010 - Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън обяви първия в историята Стратегически план за защита на интелектуалната собственост, чиято цел е да обедини действията на различни правителствени агенции в борба с пиратството в цял свят. Мерките засягат онлайн и физическо пиратство на редица американски продукти – филми, музика, ТВ предавания, видеоигри, компютърен софтуер, фармацевтични продукти, фалшиви стоки и др.

“Като част от стратегията САЩ ще преследва чужди уебсайтове, които разпространяват нелегално американска музика и филми”, заяви Джо Байдън на пресконференция във Вашингтон. Освен това той добави, че американското правителство ще помага на всички страни да спират пиратските сайтове, които оперират на тяхна територия. Когато предупредим дадено правителство, че има нелегитимни играчи, извършващи нелегална дейност в рамките на съответната държава, правителството е длъжно да реагира”, бяха думите на заместника на Барак Обама.  „Това (пиратството) е чисто и просто кражба – нищо по различно от човек, който върви по Пето авеню, чупи витрината на Tiffany"s (бижутерски магазин) и взима каквото има на нея”, добави вицепрезидентът на САЩ.

Той обаче не спомена конкретни пиратски сайтове или държави, които са в полезрението на американската администрация.

Приветстваме оповестяването на Стратегическия план на администрацията на САЩ, тъй като той поставя проблемите на творците на много високо ниво.
Това е тенденция, която наблюдаваме и в други държави, и колкото
по-сериозно се приема този проблем, толкова по-близо е и неговото решение.
В България, интернет пиратството засяга не само изпълнителите и авторите,
не само музикалния бизнес, а всеки аспект от нашето ежедневие”, коментира
Ина Килева, изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти.
 

Програмата за защита на интелектуалната собственост ще ангажира всички федерални агенции и Стратегическият план включва действия както на територията на САЩ, така и в световен мащаб. „Ройтерс” коментира обявяването на програмата като индикация, че администрацията на Барак Обама приема пиратството като сериозен проблем. Казано съвсем просто, пиратството убива. Убива нашата икономика, нашето здраве, нашата безопасност”, каза още Джо Байдън.

 

Официално обявяване на Стратегическия план с видео от пресконференцията:

http://www.whitehouse.gov/blog/2010/06/22/releasing-joint-strategic-plan-combat-intellectual-property-theft

Информация в Ройтерс:

http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSTRE65L3YN20100622

http://www.reuters.com/article/idUSTRE65L0VF20100623

***

Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) e сдружение с нестопанска цел, което обединява водещи български продуцентски компании в областта на звукозаписната индустрия. Учредена през 1996 г., БАМП е единствената по рода си организация, която представлява и защитава правата и интересите на продуценти и разпространители на звукозаписи и музикални видео продукти на територията на Република България. Основната цел, която си поставя Асоциацията, е да съдейства на компетентните държавни органи при организирането и координирането на дейности, свързани с борбата с музикалното пиратство.

Със своята дейност БАМП е добре известна на правозащитните и административни органи, оторизирани да прилагат нормативните актове в областта на интелектуалната собственост, в музикалните среди и сред широката общественост. За международния престиж на БАМП красноречиво говори и фактът, че през 1999 г. тя бе призната за Национална група на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), браншовата организация, която представлява над 1500 звукозаписни компании от цял свят.

www.bamp-bg.org




Гласувай:
0



1. vidrica - Ама американците и култура ли пр...
27.06.2010 11:03
Ама американците и култура ли правят!? Бах мама му, те били голяма работа бе!
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930